Tenerife, tretjič

In še zadnji prispevek o Tenerifi. Kot nazorno kažejo slike, je otok res pravo naravno čudo. Toliko različnih kamnin in toliko geografskih sprememb na tako majhnem območju res še nisem videla nikjer. Od 0 m nadmorske višine, kjer lahko skoraj vedno vidite tudi kite (vam že vnaprej povem, da so to kiti, ki se jim pri nas reče kratkoplavuta mrka pliskavka/obloglavka, v angleščini pa pilot whale – gre za kite, ki so zelo podobni delfinom, so pa malo večji in so skoraj črne barve), pa do 2500 m, do kamor lahko pridete še z avtom (po zelo lepi široki cesti) – do vznožja El Teide, najvišje gore na otoku, ki je visoka 3718 in je najvišja gora v Španiji in najvišji vrh v Atlanskem oceanu). In je seveda vulkan, česar ob pogledu na najbolj neverjetne možne kamnine ne morete spregledati. Pot čez nacionalni park El Teide je sploh potovanje zase, za vsakim ovinkom vas časa nova barva kamnine, čisto drugačno rastlinje, nov svet. Enkrat je skoraj tropski pragozd, čez 10 minut pa se vam zdi, kot da ste v Grand Canyonu!

Če v nekaj besedah povzamem Tenerife: nujen obisk in z veseljem bi šla še enkrat (čeprav se skušam držati načela, da vsak kraj obiščem samo enkrat, ker nam v življenju že itak zmanjka časa, da bi obiskali vse, kar si želimo)!

Advertisements

2 thoughts on “Tenerife, tretjič

  1. Katja pravi:

    potem ti predlagam še obisk La Palme – mene je še bolj navdušila kot Tenerife – še več sprememb na še manjšem kraju in zelo malo turistov (v primerjavi s Tenerife). je pa res, da sem bla tam sedaj, ko tam res mrgoli Špancev in Nemcev…

    • pomladnica pravi:

      Sicer je po moje spisku najprej še Lanzarote, potem pa Palma, na Jakovem pa Fuerteventura (le zakaj), ampak: definitivno se vrneva :) Vidim, da sta vidva ravno nazaj – spet super fotke! :)))

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: