Poročilo: Rotterdam

En dan podaljšanega vikenda je bil namenjen tudi Rotterdamu, ki je prav dobrodošlo nasprotje zgodovinskemu Amsterdamu. Rotterdam je namreč zelo nov (kriva je 2. svetovna vojna, ki je drugo za drugo brisala cele rotterdamske ulice), pri gradnji pa se še vedno niso ustavili, vse je v zidarskih odrih, polno je ravnih črt, pravokotnic in različnih odtenkov sive. Fotoaparat je po približno kilometru sicer zanimivega sprehoda crknil (še en razlog več za novega), zato tole ni ravno reprezentativen izbor. Je pa reprezentativen izbor za okoliš, ki je v radiu 1 km od glavne železniške postaje, če to kaj šteje …

Nekaj namigov za sprehod po Rotterdamu: nujno je treba iti pogledat Hotel New York, od koder imate super pogled na mesto in kjer se res lepo dopolnjujeta stara in nova arhitektura, obvezen je tudi ogled kockastih hiš (midva sva te zgrešila za nekaj 10 metrov) – če ste dovolj zgodnji, pa je ena tudi odprta za javnost.

Sicer je zelo lep most Erasmusbrug, če se odpravite zahodno od njega, pa počasi pridete do Museumparka, kjer so Kunsthal Rotterdam, naravoslovni muzej in Museum Boijmans Van Beuningen (glavni muzej umetnosti v Rotterdamu). Nasproti njega je Nizozemski arhitekturni inštitut (NAI), ki so ga ravno prenovili (tisti dan je bila ponovna otvoritev) in ima čisto nov bar. Potem je pa začelo deževati, se nočiti in … adijo Rotterdam, še prideva (absolutno na North Sea Jazz Festival, ker si ga obljubljava že kakšnih 8 let).

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: