Moški svet

Oh, če bi moški vsak dan nosili obleko, a? Kakšno desetletje nazaj je tak način oblačenja sicer veljal bolj za kakšne menedžerje v štiridesetih (z rahlo prekratkimi, na korenčka hlačami in neko smešno kravato), ampak obleka postaja spet in. Mogoče tudi zato, ker so kroji malo bolj telirani, mogoče zato, ker se jaz staram in se mi s tem “stara” tudi okus, kaj pa vem. No, recimo, da se mi izboljšuje :) Glavni za obleke je seveda Don Draper, čeprav so kroji njegovih oblek pač prilagojeni obdobju, v katerem se serija Mad Men dogaja – nič hudega, še vedno sploh ne izgleda slabo! Sodobnejša in bolj neposredna različica je Ari Gold iz Entouragea (od tam tudi poimenovanje The Suit – tisti, ki gledate, že veste), ki včasih tudi prijetno preseneti s svojim izgledom (z izjavami itak vedno). En velik plus seveda tudi za gospoda Firtha, kar se oblek tiče, ostaja zvest Tomu Fordu, za kar smo mu neznansko hvaležni. Dva mladca, ki v obleki izgledata prav tako dobro (ali še bolje, težko primerjam), sta še Wieger Hoogendorp, kitarist Caro Emerald, ki svoje dolge suhe nizozemske noge zelo rad tudi vrhunsko razmiga na odru (komaj čakam novemberski koncert, da to senzacijo vidim še v živo), in pa Alex Pettyfer, nekaj-najstleno bitje iz Anglije, ki sicer izgleda res … najstniško, ga je pa Mario Testino za revijo V Man odlično fotografiral in stiliral, da dečko daje videz, da je star vsaj kakšnih 25 (in če obleki dodaš še tatu prstan, je pa sploh kul!).

Dodaten plus k obleki prinese še prstan, to moške dela samo še boljše, in pa seveda očala (tukaj si ne morem pomagati, očala so seksi). In opažam, da z obleko moški oblečejo tudi določeno količino kulskosti.

Advertisements

3 thoughts on “Moški svet

 1. k a t j a pravi:

  no ja, prstan po mojih estetskih merilih ne sodi na moške roke.
  k temu imiđu bolj paše ena taka orng draga ura, ki mu jo kupi ljubeča gospodična. :) drgač sem pa fenica suknjičev in dona draperja, o ja.

  • pomladnica pravi:

   Hja, ne vem, zakaj prstan povezujem s tem, da je človek potem ziher uredu … Ker je moj moški ful uredu? Se pa strinjam za uro, ure tudi naredijo iz moškega PRAVEGA moškega! In iz njegove ženske PRAVO žensko!

 2. Hej! Pa pozabila si na Matta Bomerja iz White Collar.. on je po moje poosebljena obleka.. pošteno sexy!!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: