Šiviljski projekti


Tole krilo je prvi produkt obiskovanja šiviljskega tečaja v Železnikih, o katerem sem že nekaj napisala. Moram reči, da izgleda super, izdelano je tudi čisto spodobno – toliko, da si ga upam nositi tudi v javnosti – za prvič, ko sem kaj zares sešila po kroju (prilagojenem, kakopak, saj vidite obline). In še – tako Joan iz Mad Men je (kar je seveda dodaten plus). Če ga kombiniram še z zanimivimi dodatki, pa sploh izgleda fajn (čevlji iz Zare, pas iz New Yorkerja za celih 1,95 €, majica Stradivarius – na razprodaji za celih 2,95 € – pojma nimam, zakaj je ni nihče prej kupil).

Drugi produkt obiskovanja tečaja :) Da ne bo pomote, vem, da se pravilno slovensko reče krilo (to besedo v razredu itak ponovim stokrat – krilo, srednji spol), ampak tej reči se tako pač res ne more reči, je preveč udobna, rahlo frfotajoča, mehka. Kroj po stari (in nekje nataknjeni) kikli iz H&M-a, zelo enostavna reč. In že zelo intenzivno razmišljam od razširitvi produkcije s šalov na podobna krila, ki pa bodo imela malo več Pomladnica stila (gube, potiski). Majica je sicer Zarina, slika na njej pa moja (sprintano na tisti posebni papir od HP, ki ga polikaš na majico), zapestnice pa iz Six-a in od mame (izpred 30 let, se mi zdi – vintidž torej).

Opažam, da mi kikle in krila postajajo všeč. Tudi pozimi. Naslednji projekt je maksi visoko krilo z veliko mašno. V močni ciklamni barvi. Za poletje, kakopak. Komaj čakam!

Advertisements

7 thoughts on “Šiviljski projekti

 1. Tinka pravi:

  Joj, krilo je nadvse čudovito! Pohvale!
  Čakam na visokomašni projekt. :D

 2. Matej pravi:

  Anja, čestitam…veš kaj bi bilo pa res kul, če bi začela šivat moške hlače!;)

 3. Pomladnica pravi:

  @Tinka: hvala! Visokomašni projekt (super ime, BTW) bo kmalu v delu :)
  @Matej: hlače, NO GO! Že s krilom je ogromno dela! :) Čeprav ane … moške hlače! Potem moram zelo dobro vsakega naročnika premeriti, ane? :)))

 4. Matej pravi:

  Hehehe, to je pa res, ja;).
  A da je s hlačam ogromno dela? Hmmm…kaj pa zimski plašč!?:)

  • pomladnica pravi:

   Jah hlače imajo v vseh krojih težavnostno stopnjo vsaj 2,5 pikice, ampak tiste ta lepe imajo pa več. Zimski plašč?!?!?! Super resničen izgovor: nimam dovolj dobre mašince, ha!

 5. Barbara pravi:

  I like! Sploh drugo krilce! Kr vidim kolekcijo in vsaj eno krilce zame :D You go girl!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: