Wien 2


In še en namig za vse, ki boste potovali na Dunaj: ogled Technisches Museum Wien je tudi skoraj a must. Sploh, če vas vsaj malo zanima tehnika, pa tudi, če vas ne, vas zdaj bo. Trenutno imajo v muzeju super razstavo Macht Musik – tukaj lahko vsi, ki ste si vedno želeli biti del glasbe, pa so vas prepričali, da niste za to, vsaj poizkusite malo pomuzicirati – lahko igrate na vse sorte tolkal, lahko igrate v godalnem kvintetu, glasbo lahko ustvarjate tudi s premikanjem geometrijskih likov po beli mizi, senzorji pa vašo postavitev pretvarjajo v glasbo. Lahko greste celo v snemalni studio (na obe strani stekla) in si ogledate, kako poteka delo tam. Meni je bila najbolj simpatična soba, kjer so arhivirani predmeti, ki so jih svetovno znani glasbeniki uporabili pred, med ali po koncertu (npr. ogromna vreča embalaže iz McDonald’sa, produkt lakote 50 Centa, ali pa Evianova voda in kozarec, iz katerega je pil Mick Jagger, pa tudi žvečilni Avril Lavigne imajo) na Dunaju. Zabavno.

Sicer imajo v muzeju tudi razstavo vsakdanjih predmetov (seveda zgodovinski pregled): od straniščnih školjk, sesalcev, mil, mikserjev, pip, otroških igrač, predvajalnikov glasbe … Noro zanimivo, jaz sem se, še vedno pod vplivom Mad Men, koncentrirala predvsem na produkte iz 60-ih – kakšen dizajn, uau!

Če ne drugega, je pa že stavba sama po sebi zelo impresivna – ogromen kompleks, kjer se prepletata staro in novo, super kombinacija!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: