Po oddihu …

Juhej, spet sva bila v Italiji! Tokrat nastanjena v Riminiju, vsak dan pa sva odšla še kam okoli, ker, roko na srce, Rimini nima ne vem kaj ponuditi. Ima totalno retro arhitekturo, ki zdaj počasi postaja skoraj in (čeprav bi marsikatero stavbo iz 70-ih prav morali porušiti, ker je grda in pika), pa noro hecen ogromen fotoaparat ob krožnem križišču v centru mesta, ki me je totalno navdušil, pa 200 m široko peščeno plažo – potem se pa skoraj konča. Razen mogoče še božanske hrane v Osterie Le Logge in precej zanimivih lokalcev na mestnem pomolu.

Na drugi strani pa je Urbino, rahlo oddaljen, ampak je vožnja čudovita. Urbino pa je razred zase – v tem starem starem starem mestu je večinsko prebivalstvo staro med 19 in 25 let – študentarija skratka, kajti Urbino je univerzitetno mesto! Staro po videzu, ampak še kako mlado po srcu! Fletno, z dušo, polno nekih majhnih trgovinic, na vrhu mesta pa se v smeri starega jedra razprostira travnik, na katerem študenti poležavajo, se sončijo, berejo, igrajo nogomet, kadijo, poslušajo glasbo in nasploh UŽIVAJO ŽIVLJENJE! That’s why I like it so much! Priporočam ogled, če ste kje v bližini!

PS: Odsvetujem pa ogled San Marina, ki je po mojem mnenju najbolj fake mesto na svetu (sama kitajska krama v starodavnih zgradbah in na ulicah te majhne države – parfumi, očala, torbice znanih dizajnerjev – kao – zraven pa še telebajski, vodne pištole, vžigalniki in nasploh ves možen kič, kar si ga zaželite – totalen overdose)! Verjemite na besedo: NO GO!

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: